Services

Bandenadvies

Profile Nooteboom bandenservice in Gouda, monteur

Banden voor alle auto’s en automobilisten

Of je nou een kilometervreter bent of een zondagsrijder: gemiddeld zitten we zo’n 20% van ons leven in de auto. En dan natuurlijk het liefst zo comfortabel en zo veilig mogelijk. Dat begint allemaal bij de band. Dat is namelijk het enige contactpunt tussen de weg en jouw auto. Profile vertelt je graag wat voor banden er allemaal zijn en welke band perfect is voor jou en jouw auto.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Maar wat voor band moet je kiezen?

Winterbanden

Door het bijzondere profiel en de speciale rubbersamenstelling heb je in de winter meer grip op de weg en een kortere remweg.

Zomerbanden

Meer comfort, meer grip en een kortere remweg op een warm wegdek. Door het profiel en het rubber blijft je band namelijk altijd hard.

All-season banden

Deze band heeft de unieke eigenschap om zich steeds aan te passen aan de veranderende temperaturen en omstandigheden van het wegdek.

Bandenwissel

Profilecheck door een monteur Profile Nooteboom

Check het profiel

Als je banden nog maar 1,6 mm profiel hebben, ben je wettelijk verplicht om ze te vervangen. Wij raden echter aan om zomerbanden en all season banden te vervangen bij 2 mm profiel en winterbanden bij 4 mm profiel. Als je banden te weinig profiel hebben, doen ze niet meer waar ze voor gemaakt zijn. Wissel dus op tijd je banden, zodat je altijd voldoende grip hebt en veilig de weg op kunt.

Hoe lang kan een band mee? Check de leeftijd

Zijn je banden 6 jaar of ouder? Laat ze dan vervangen of in ieder geval goed controleren. Banden ouder dan 10 jaar zijn echt te oud en moet je laten vervangen. Ook als ze nauwelijks gebruikt zijn en nog genoeg profiel hebben. Door uitdroging – maar ook door vervuiling, zonlicht en uv-straling – is de conditie van de band niet goed genoeg meer. Voorkom ongelukken en vervang dus op tijd je banden.

Hoe oud is mijn band? Kijk op de zijkant

Je kunt zelf heel eenvoudig ontdekken hoe oud je band is. Op de zijkant van de band staat namelijk een code met vier cijfers. De eerste twee cijfers staan voor de week waarin de band is gemaakt en de laatste twee cijfers voor het jaar.

De code 3918 geeft aan dat de band in week 39 van 2018 is gemaakt. En als je het getal 2121 ziet, dan is jouw band geproduceerd in de 21e week van 2021.

Onderhoud

Profile Nooteboom bandenonderhoud

Auto-onderhoud
bij dé auto-expert

Geen zin in onverwachte pech en reparaties? Met goed en regelmatig onderhoud van onze professionals kun je veel ellende voorkomen. En bij Profile kunnen we het onderhoud vaak uitvoeren mét behoud van fabrieksgarantie.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Kleine beurt

We checken je auto op meer dan 25 punten. We kijken naar de banden, verlichting, remblokken en het uitlaatsysteem. En we verversen de olie en de ruitenvloeistof.

Grote beurt

Bij een grote beurt controleren onze experts jouw auto op meer dan 90 punten. Wat we exact doen is afhankelijk van het merk, het bouwjaar en het type auto.

Airco-onderhoud

Geen snikhete auto in de zomer. En geen beslagen ramen in de winter. We zorgen dat je airco optimaal werkt zodat je dure reparaties kunt voorkomen. Laat ook je airco reinigen en voorkom nare geurtjes.

APK keuring

Eerlijke én snelle APK

Bij een APK-keuring controleren we of jouw auto, motor, bestelbus of camper nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Maak snel een afspraak. Dan zorgen wij voor een snelle en eerlijke keuring.

Profile. Beter. Sneller. Verrassend voordelig.

Slim! Combineer je APK met een onderhoudsbeurt